Speelsters vertellen: Interlandweekend Duitsland – Mulheim an den Ruhr

Voor de tweede keer dit jaar gingen we op pad met ons team en de staf. Dit keer hoefden we ons niet druk te maken over treinen die niet zouden rijden, koffers die niet ingecheckt konden worden of vliegtuigen met vertraging, nee dit weekend konden we lekker met de auto naar Duitsland.

Op de vrijdagmiddag van het weekend hebben we eerst nog getraind in Nijmegen. We begonnen met een warming-up buiten. Het was even wennen aan de koude temperatuur, maar gelukkig brak het zonnetje al snel door. Na de warming-up kon de training in de zaal beginnen. De training was gericht op het oefenen van ons aanvallend systeem en op partijen in verschillende lijnen. Na de training hebben we gezellig met z’n allen gegeten bij een Italiaan in Nijmegen. Nadat onze buikjes weer heerlijk gevuld waren, vond iedereen het tijd om lekker de bank op te zoeken en op tijd te gaan slapen voor het intensieve weekend. Gelukkig konden we blijven slapen bij onze lieve Nijmeegse teamies. 

Op zaterdagochtend vertrokken we naar Mülheim an der Ruhr. Helaas bleek het voor sommigen toch geen heerlijk rustig ritje met de auto te worden, vanwege allerlei omleidingen en dwarse TomToms die de weg niet goed bleken te wijzen. Na zo’n 1,5 tot 2 uur waren we allemaal aanwezig in de hal waar de wedstrijden plaats vonden. De witte vloer van de hal viel gelijk op en de Duitsers waren al volop aan het trainen. Nadat wij onze spulletjes hadden uitgepakt en de Duitsers plaats hadden gemaakt voor ons, konden wij beginnen aan de training en wennen aan de vloer.  

In de middag vond dan de eerste wedstrijd tegen de Duitsers plaats. De laatste keer tegen de  Duitsers was tijdens het WK-kwalificatietoernooi in 2015. Duitsland staat 6e op de wereldranglijst (wij 14e) en dus een tegenstander van formaat. Voor Paola was deze wedstrijd haar internationale debuut. Na een goede warming-up had iedereen de juiste focus en was klaar om te gaan knallen. Eerst mochten we natuurlijk ons volkslied uit volle borst meezingen, waar sommigen van ons al lang naar uitkeken en volop voor geoefend hadden. Toen het volkslied achter de rug was, was het tijd om te knallen. We werden flink aangemoedigd door onze supporters op de tribune. We begonnen de wedstrijd goed en lieten mooie aanvallen zien. Dankzij een mooie goal van Faybienne wisten we de eerste periode te beëindigen met een stand van 2-1. In de tweede periode gingen we terug naar twee lijnen, en ging Dorien de goal verdedigen. Net als Lidwien in de eerste periode, moest Dorien twee ballen achter zich in het netje zien belanden. De derde periode keerde Lidwien weer terug als goalie. Uiteindelijk verloren we helaas de wedstrijd met 8-1.  Aan het einde van de wedstrijd hebben we nog een penaltyserie gedaan die wij wel wisten te winnen met 3-1. Dit dankzij goed keeperwerk van Lidwien en fantastische goals van Faybienne, Hanneke en Willemijn.  

In de avond zijn we uiteten geweest met het Duitse team. Tijdens het eten hebben we een quiz gedaan waarbij de Nederlanders vragen over Duitsland moesten beantwoorden en de Duitsers vragen of Nederland. Na een volle buik en een gezellige avond besloten we ons hotel op te zoeken waar we snel zijn gaan slapen.  

De volgende ochtend stond er om 08:30 een ontbijt klaar verzorgd door fysiotherapeute Daphne en teammanager Monique. Na het ontbijt vertrokken we alweer op weg naar onze laatste wedstrijd tegen de Duitsers. Na een warming-up in de buitenlucht en een paardenrace onder leiding van Willemijn waren we helemaal wakker en warm. De wedstrijd kon weer beginnen. De tweede wedstrijd had een veel hoger tempo en fysiek spel. Er vielen maar liefst 15 doelpunten in totaal. In de 1e periode zorgde Willemijn met een mooie goal ervoor dat Duitsland maar 2 minuten op 1-0 stond. Simone wist deze periode zelfs 2x te scoren, waardoor we met 3-5 de kleedkamer ingingen. Spannend! De tweede periode keerden we weer terug naar twee lijnen en zorgde Maaike Moes voor nog een goal voor Nederland.  Aan het eind van deze periode was de stand op het scoreboard 4-7. Daarna bouwden de Duitsers hun voorsprong uit, maar tegen het eind van de 3e periode maakte Simone haar 3e doelpunt. Zij was dus terecht verkozen tot Most Valuable Player. De eindstand was 10-5 in het voordeel van de Duitsers. Ook deze wedstrijd werd afgesloten met een penaltyserie en ook deze keer lieten wij zien daar beter in te zijn. Faybienne en Astrid maakten een doelpunt en Hester wist maar liefst 4 penalty’s van de Duitsers te stoppen.  

Na de wedstrijd was het tijd om te eten. Er stonden pizza’s, salade en verschillende soorten toetjes/cakejes voor ons en het Duitse team klaar. Net als de rest van het weekend was ook deze lunch weer super georganiseerd. Na de inspannende wedstrijden ging het eten er natuurlijk goed in. Na de lunch hebben we als team gepraat over ons doel en het proces om dat doel te bereiken. Het weekend hebben we afgesloten met een uitgebreide knuffelsessie en daarna reed iedereen moe maar met een nieuwe floorballervaring rijker weer naar huis.  

Janiek, Astrid en Suzanne