Nederlands damesteam floorball: “Wel ballen, geen budget”

Papendal – Het Nederlands damesteam floorball traint hard voor WK-kwalificatietoernooi dat in februari 2017 plaats vindt in Celano, Italië. De droom van het team is om in december later het jaar, deel te nemen aan het WK Floorball in Bratislava, Slovakije. Om hun droom werkelijkheid te laten worden, is het damesteam gestart met een crowdfundingsactie.

Naast hun baan of studie maken de dames vele trainingsuren per week. Daarmee willen ze een succesvol gevolg geven aan hun deelname aan het WK in 2015. “In Finland zijn we 14de geworden en ik denk dat we meer kunnen bereiken” aldus Willemijn Vroege, captain van het Nederlands damesteam. “Iedereen in ons team werkt hard om het team naar een hoger niveau te tillen”.

Voor het verwezenlijken van de droom om weer te spelen op het WK, is het kwalificatietoernooi begin februari de eerste stap die het damesteam moet nemen.  Willemijn Vroege is vol vertrouwen: “Wij gaan ons kwalificeren voor het WK!”.

Wel ballen, geen budget

De internationale sport floorball wordt wereldwijd in meer dan 60 landen gespeeld. In Nederland is floorball een bekende schoolsport, echter heeft dat nog niet tot grote sponsoren geleid. “Helaas betalen wij als team alle kosten zelf, zoals onze voorbereiding, de reizen en het verblijf” aldus Willemijn Vroege.

Om deze reden zijn de speelsters van het Nederlands damesteam gestart met een crowdfundingsactie om hun WK droom mogelijk te maken. Via de bekende crowdfundingswebsite voor top- sporters en teams Wijzijnsport.nl, heeft het Nederlands damesteam floorball hun actie gestart. “Elke donatie, groot of klein, is voor ons een stap naar de verwezenlijking van onze droom” aldus Willemijn Vroege.

Naar de Crowdfundpagina van de floorballdames