International en coach Maaike Moes over U17: “Ik kan alleen maar trots zijn op die meiden”

“Sinds afgelopen woensdag leef ik samen met 19 meiden en 3 mede stafleden van het Nederlands damesteam U17 in een floorball bubbel. Wij spelen met het team in Zweden op de Gothia innebandy Cup, het grootste internationale jeugdtoernooi ter wereld. Het is een week lang eten, slapen en floorballen. Even ben je dan heel intensief met één ding bezig. De bubbel is fijn, heel fijn, maar ook voornamelijk heel waardevol in de ontwikkeling van een individuele speelster en het team als geheel. In de floorball bubbel kan je grote stappen maken.

Voor mij kwam mijn eerste echte floorball bubbel een beetje te laat toen ik hem voor het eerst mocht ervaren tijdens het WK van 2011 in Zwitserland. Natuurlijk had ik met het team getraind en had ik wat internationale wedstrijden in de benen, maar juist alles wat je in een bubbel ervaart was ik nog niet tegen gekomen. Inmiddels als Nationaal team speelster en U17 staflid, ben ik blij te zien dat onze volgende generatie al wel veel floorball bubbels heeft mogen ervaren en dus ook al veel stappen heeft gezet om uit te groeien tot dragende spelers in het NDT van de toekomst.

Als je dan ziet dat de meiden die bij de eerste trainingen van U17 zo verlegen waren, nu met zo veel lef staan te knokken tegen meiden van een kop groter uit de Zweedse top, dan kan je alleen maar trots op ze zijn.”

-Maaike Moes- Floorball international en coach van U17 meiden